איך מתאימים ספרון קריאה באנגלית לתלמיד?
כל התשובות

 

במאמר שלפניכם ניסינו לתת כמה כלים מעשיים מאד שיעזרו לכם לבחור נכון ספרוני קריאה באנגלית:

ספרון באנגלית

ערכו סקירה מרפרפת על אוצר המילים בספרון – האם המילים מוכרות לילד, לפחות בחלקן? התבוננו במבנה התחבירי של המשפטים – האם הם קצרים וברורים? או ארוכים ומסורבלים? תוכלו לתת לילד לקרוא עמוד אקראי לדוגמה ולבחון – האם הקריאה זורמת לו? או שהוא מתקשה?

אם אתם הורים המעוניינים להתאים ספרון קריאה לילד בשעות הפנאי, העיפו מבט על ספר האנגלית הנלמד במסגרת הכיתה של הילד. זה יכול לתת לכם אינדיקציה באופן כללי על הרמה התואמת את בני גילו.

באופן כללי, חשוב לשים מול עינינו עיקרון משמעותי: אנחנו מעוניינים שחוויית הקריאה תהיה חיובית, מעצימה ומחזקת, ולא ההפך. מהסיבה הזו, מוטב לבחור ספרון קריאה ברמה מעט יותר נמוכה, מאשר כזו שתעניק לילד תחושה של קושי ואי הצלחה. תמיד נעדיף לשמוע מהילד את ההכרזה "איזה קל!" ולא את ההפך.

עיצוב ומראה ספרון קריאה באנגלית

מעבר לדרגת הקושי של ספרון הקריאה, גם לנתונים ה'טכניים' לכאורה, יש חשיבות רבה וכדאי מאד לבחון גם את מראה הספרון. תנו מבט על האיורים – האם הם מותאמים מבחינה דידקטית? כלומר, מסייעים לילד בהבנת הסיפור? שימו לב לסוג הגופן וגודלו – האם הכתב בהיר וברור? והדף – האם הוא נקי וברור, או אולי עמוס מידי?

רמת התוכן והכתיבה

עוד קריטריון שכדאי לקחת בחשבון, הוא רמת התוכן והכתיבה. אחרי הכל, אנו מעוניינים שהתלמיד ירכוש שפה שימושית ועדכנית. חפשו אחר ספרונים חדישים, הכתובים בלשון עדכנית. חשוב שהילד ירכוש אוצר מילים שימושי.

העדיפו ספרונים המשלבים גם קטעי קומיקס ומכילים ביטויים בשפה המדוברת. ספרונים כאלה יעודדו את הילד לדיבור חופשי. נסו להתרשם מהכתיבה: האם היא זורמת ומזמינה? והתוכן – האם הוא חינוכי וקרוב לעולמו של הילד?

תשומת לב לכלל השיקולים הללו עשויה לעזור לכם לבחור באופן נכון, ספרון המתאים למידותיו של הילד. ספרון קריאה כזה יוסיף לילד בטחון ביכולותיו בשפה האנגלית ויוביל אותו להתקדמות – בקריאה, בדיבור, בהעשרה של אוצר המילים ושל מבנים תחביריים נכונים.

יש לכם טיפים נוספים בנושא? או שאלות? דברו איתנו.


 

x

#{title}

#{text}

#{price}